SZERVIZ / KARBANTARTÁS

A MA-Gipsz Kft. több mint 10 éves szakmai tapasztalattal áll rendelkezésre a kaputechnikai berendezések teljes körű telepítésében, szervízelésében, karbantartásában.  Kiemelt célunk a kaputechnikai berendezések élettartamának növelése, a tulajdonosok kényelmi faktorjának megőrzése.

A kapuk rendszeres ellenõrzésével, karbantartásával megelõzhetjük a tragikus kimenetelû baleseteket, növelhetjük a kapuk élettartamát, könynyíthetjük gördülékeny használatát. Ha ennek eleget teszünk, az hosszú távon garantálja a garázskapu megbízható és biztonságos balesetmentes mûködését.

Mindegy, hogy gépi vagy kézi mûködtetésû kapukról van szó, ahhoz, hogy a kapu hosszú éveken át szolgáljon, a szerkezet pedig eredeti, gyártáskori állapotát megtartsa, azt a lakástulajdonos rendeltetésszerûen használhassa, elengedhetetlen a rendszeres karbantartás, amit évente egyszer mindenképp célszerû elvégeztetni.

SZERVIZ

A Ma-Gipsz Kft. üzletpolitikája, hogy a megrendelő a lehető legkisebb veszteséget szenvedje el egy-egy fellépő hiba miatt. Ezért igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül kiszállni a helyszínre és minimális állás idő mellett a hibát elhárítani. Folyamatos alkatrész ellátásunk a berendezések több alkatrészeiből. Szakképzett csapatunk a kisebb jellegű hibákat azonnal elhárítja, a nagyobb alkatrészigényes javításokhoz pedig a legrövidebb időn belül pótoljuk a szükséges alkatrészt.

KARBANTARTÁS

A berendezések használatból eredő meghibásodásának hatékony elkerülési módja, a megelőző karbantartás. Karbantartás elmulasztása, és hiánya miatt egy-egy berendezés állapota gyorsan romolhat, ami baleset forrása is lehet. Itt ajánljuk figyelmébe karbantartási szolgáltatásunkat. Ipari létesítmények kaputechnikai karbantartása, mind úgy a lakossági kapuk karbantartását. Amennyiben nem mi telepítettük a berendezést, úgy szakembereink egy előzetes felmérést végeznek és egyedi helyszínre szabott ajánlatot teszünk.

A karbantartás során a szakember ellenõrzi a kapuszerkezet mûködését kézi és gépi üzemmódban, elvégzi a szükséges utánállításokat, és az alkatrészeket szükség szerint tisztítja és kenõanyaggal látja el, ha a szakember valamilyen hibát, hiányosságot, állapít meg, akkor javaslatot tesz az eseteges alkatrészcserére vagy javításra. Súlyos problémák esetén a üzemeltetetõ értesítése mellett a kapu üzemen kívül helyezésére, lezárására is sor kerülhet.

VIZSGÁLATI JEGYZŐKÖNYV

A karbantartás/szerviz elvégzése után a szakember vizsgálati jegyzőkönyvet készít amibe a berendezés állapota alapján három megállapítást tehet:

 • a berendezés a rendeltetésszerű használatnak megfelel,
 • a berendezés használható de javítási feladatokat kell elvégezni,
 • a berendezés nem használható csak a szükséges javítás elvégzése után. A jegyzőkönyvet az üzemeltetőnek és a karbantartónak is alá kell írnia.

Mind alakossági, mind az ipari kapuk esetében fontos a rendszeres karbantartás a garanciális feltételek megtartásánál is.

VÁLLALJUK

 • Távirányítók és kiegészítők javítása, szervizelését és pótlását.
 • Kapukhoz tartozó kopó alkatrészek cseréjét,
 • Ipari kapuk szervize és karbantartását (portálajtók, sorompók),
 • Szekcionált garázskapuk és billenő kapuk komplett szervize és karbantartását,
 • Szárnyas, toló és úszókapuk szervize és karbantartását,
 • Kapuműködtető motorok szervizelése, javítását és karbantartását,
 • Kapunyitók elektromos berendezéseinek szervizelését és javítását,
 • Új vezeték nélküli technológiák telepítése

FONTOS!

Mit ne tegyen a meghibásodott kapuval szakértőnk kiérkezéséig!

Ne próbálja megjavítani. Szakszerűtlen megoldáshoz vezethet és balesethez.

Lehetőleg ne járassa a kaput mozgató motort. További hibákat okozhat.

Lehetőleg ne próbálja megemelni és ne álljon a kapu alá. Lezuhanhat.