RAKODÁSTECHNIKA

ALUTECH hidraulikus rámpakiegyenlítők

A rámpakiegyenlítők megszűntetik a teherszállító jármű padlója és a raktár rámpája között a távolságban és a magasságban meglévő különbséget, ezáltal megoldja a rakodógép akadálymentes közlekedését, illetve segítik a személyzet hozzáférését a be- és kirakodás közben. A különböző méretű modellekből rendelkezésre álló széles választéknak köszönhetően megtalálhatja nálunk a rakodórámpa összeállításához a megfelelő kombinációt. A robosztus tervezésnek köszönhetően akár 60 kN (6 tonna) súly terhelést is képes biztonságosan elbírni.

ALUTECH SL rámpakiegyenlítő billenőnyelvvel

Ez a legelterjedtebb megoldás a rakodórámpák kialakításában.

A kezelőgomb nyomvatartásakor az elektrohidraulikus rendszer felemeli a kiegyenlítőt és automatikusan átbillenti a rámpanyelvet, majd ezt követően óvatosan leereszkedik a jármű rakodóterébe és ezzel létre hozva a megfelelő kiegyenlítő hidat a rakodógépek részére. A standard csomag 400V CUL01 típusú vezérlőegységgel elérhető.

A berendezés három színben rendelhető:

Műszaki információ és névleges méretek táblázatba gyűjtve:

A berendezés biztonságát több funkció is biztosítja:

 • A hidraulikus munkahengerek vészhelyzeti blokkolása a jármű jogosulatlan elhagyása esetében
 • A hidraulikus rendszer lezárása, ha a tápellátás megszűnik
 • Óvintézkedésre vonatkozó jelölés fekete-sárga csíkkal
 • Szervizeléshez szükséges láb
 • Figyelem felkeltő biztonsági matricák a rámpakiegyenlítőn elhelyezve

ALUTECH TL hidraulikus rámpakiegyenlítő teleszkópos rámpanyelvvel

Ez a rámpakiegyenlítő a teleszkópos rámpanyelvnek köszönhetően lehetővé teszi a maximális terhelésű járművek kiszolgálását is.

A teleszkópos mechanizmus lehetővé teszi a rámpanyelv meghosszabbításának beállítását a jármű terhelési fokának megfelelően, és biztosítja a tehergépkocsin az elhelyezése pontosságát.

A kibővített teleszkópos láb maximum egy méter hosszúsággal kompenzálja a szükséges távolságot a jármű platójáig, amikor a platform az ajtó előtt kerül felszerelésre. Ezáltal biztosítani tudja a raktár maximális hőszigetelését. Az egy méter hosszú rámpanyelv vonatok vagy más, oldalsó rakodású járművek karbantartására, rakodására is használható.

Műszaki információ és névleges méretek táblázatba gyűjtve:

ALUTECH ponyvás kaputömítések

Az összecsukható keretes ALUTECH ponyvás kaputömítések fenntartják az optimális hőmérsékletet mind a raktárban, mind a járművön belül, megakadályozva a magas hőmérsékletcsökkenést, védi a személyzetet, valamint a szállítmányt a csapadéktól és az erős széllökésektől ezzel kényelmesebb körülményeket teremtve a személyzet számára a be- és kirakodás során.

ALUTECH DSF
Ponyvás kaputömítés

Törés elleni védelemmel vannak ellátva
Az összehajtható, karokkal rendelkező keret védi a kaputömítést a töréstől, ha a járművezető hibát követ el parkolás közben. A PVC ponyvák rejtett rögzítése megóvja a jármű testét a sérülésektől, ha a parkolás helytelenül történik.

Az elülső profilok elülső oldalán a csavarok hiánya kiküszöböli a korrózió lehetőségét, így a hosszantartó esztétikát nem ronthatja el rozsdafolt.

A 10º-os szögben állított tető és az elülső profilok kialakítása biztosítja esőben a víz egyenletes lefolyását a kaputömítés szélei mentén. Ez a megoldás biztosítja a rakomány biztonságát és a szivárgások elleni védelmet.

A keret elülső és hátsó része közötti PVC burkolás három külön elemből áll, ezzel egyszerűsítve a kaputömítések felszerelését és csökkenti a javítási költségeket, ha az egyik elem megsérül.

ALUTECH előtét zsilipek

Az ALUTECH előtétzsilipeket széles körben használják, ha egy régi összeállítást új berendezéssel szerelnek fel, vagy ha a járműnek adott szögben kell parkolni. Az előtétzsilipeket a raktár előtt helyezik el, ezáltal önálló rakodó rámpa képezhető.

Az előtétzsilip profilfóliával vagy szendvicspanelekkel való bélelése védi a csapadéktól a rakodórámpát, és kényelmes körülményeket biztosít a bent dolgozó személyzet számára.

A jobb hőszigetelés érdekében ajánlott a DSF kaputömítések felszerelése az előtétzsilipeken. Az előtétzsilipnek az épület homlokzatához képest különböző szögekben (45º, 60º, 90º, 120º, 135º) való felszerelése lehetővé teszi az akadálymentes parkolást akár szűk térben is.

Kérésre 900 mm és 1400 mm közötti alapmagasságú előtétzsilip is legyártható.

Műszaki információ táblázatba gyűjtve:

Kivitelezési lehetőségek:

 • A profilfólia alkalmazása védi a rakodórámpát a csapadéktól és a széltől, csökkenti a zajszintet, és kedvező munkafeltételeket biztosít a be- és kirakodás során.
 • Szendvicspanelek. A 45 mm-es panelvastagság biztosítja az optimális hőszigetelést. Erre a célra bordázott vagy mikrohullámos paneleket kínáljuk.

Az ALUTECH előtétzsilipek előnyei:

 • Gyors és kényelmes felszerelés
 • A felső részen két acél drótkötél biztosítja a szerkezet további merevségét és stabilitását.
 • Az 5 °-ban előredőlő szögben elhelyezett tető biztosítja az egyenletes vízelvezetést az esőben.
 • stabil szerkezet: A 3 méter hosszúságú és annál hosszabb rakodóplatformokhoz használt kiegészítő hátsó támaszok biztosítják a szerkezet stabilitását.
 • kiválaszthatja a megfelelő színt, amely megfelel az épület homlokzatának és stílusának.
 • Standard színek a panelekhez RAL katalógus szerint